Opening 2023

Elke donderdag 10:00 tot 16:00 vanaf 1 juni tot 31 augustus en Open Monumentendag op zaterdag 9 september. Voor groepen is er een mogelijkheid om op een andere dag een afspraak te maken.

Terugblik op de zomer van 2022

Dit jaar konden wij vroeg in het seizoen de voordeur openen van de boerderij van onze tantes. De covid -19 maatregelen stonden het nu gelukkig toe . Het is een fantastische zomer geweest. Wij hebben een heleboel mensen mogen ontvangen, onze verhalen mogen vertellen over de geschiedenis van de boerderij en de generaties van de familie die hem bewoond hebben. Ontmoetingen die een glimlach op ons gezicht toverden , inspirerende mensen die ons tot nadenken brachten, kortom weer geweldige mensen op het erf kunnen rond leiden. Ook waren er diverse gezellige redenen om een arrangement te verzorgen op onze locatie in het wagenhuis. Ons “kruimelbedrijfje” heeft een mooie zomer achter de rug. Maar nu is het weer tijd om onze boerenactiviteiten op te pakken nadat we de meubels in de was hebben gezet om wellicht volgend jaar weer glimmend te mogen starten met de verhalen van weleer.

Terugblik op de zomer van 2021

Gelukkig konden wij deze zomer weer gefaseerd open zijn , op donderdag en zaterdag hebben wij weer enthousiaste mensen mogen ontvangen die wij na een bakkie koffie of thee met een tante Wil koekje de kasten en werken van onze tante’s hebben laten zien en onze verhalen over het leven van weleer hebben mogen delen. Op 2 september 2021 waren wij voor dit jaar de laatste maal geopend.

In deze zomer hebben wij ook Radio en TV Rijnmond mogen ontvangen :

Uit het verslag te lezen op Rijnmond stond : Honderd jaar oude stoelen, een gedekte tafel met kleed én servies van de vorige eeuw, oude gordijntjes en geborduurd werk: de tijd heeft stilgestaan in de boerderij aan de Schaapsweg. Het ruikt zelfs ‘oud’, constateert verslaggever Suzanne Mulder. “Je kunt hiervan leren hoe de mensen destijds geleefd hebben”, vertelt Wilma , een van de nichtjes van de zussen Cor en Wil. “Ik vind het ook mooi om door te geven dat een mens niet alleen bestaat uit het nu, maar voor een deel ook uit het verleden.” Het was een geweldige ontmoeting met de verslaggever en cameraman.